Domov / Zgodovina kluba FBC Thunder

Zgodovina kluba FBC Thunder

Zgodovina našega kluba je že kar dolga, prav tako pa je bogata z nagradami in kronana z naslovom državnega prvaka ter z naslovom pokalnega vice-prvaka. Športno društvo Thunder obstaja že 14 let in velja za floorball klub z enim najdaljših stažev na zgornjem Gorenjskem. Po letu 2007 je dejavnost v klubu zamrla in leto kasneje znova oživela. FBC Thunder trenutno nastopa v državnem prvenstvu z ekipo U-13.

Sezona 2014/15 – brez težav do prvega mesta v drugi slovenski ligi

1956737_10203940974097465_2138084106817795778_o

* z leve proti desni – zadnja vrsta: Denis Bakonić, Miha Jekler, Aljoša Čamdžić, Miha Rezar, Rok More,  Uroš Franc; spredaj: Miha Brudar, David Mirc, Jure Noč, Klemen Mirc, Sebastjan Mulej, Aleksander Jurašek; vratarja: Jure Jensterle, Matic Pretnar. Manjkajoči na fotografiji: Andraž Vovk, Rok Kalan, Jan Šolar

 

Sezona 2013/14 – vrnitev v 1.SFL s prenovljeno ekipo

Po vseh kadrovskih težavah pred začetkom sezone se je vodstvo kluba odločilo za prostovoljno nastopanje v drugem kakovostnem floorball tekmovanju. Od stare ekipe je ostalo samo šest igralcev: Miha Brudar, Jure Jensterle, Jure Noč, David Mirc, Klemen Mirc in Rok More, prosta mesta pa smo dopolnili z novinci. Ekipi so se tako pridružili: Jaka Jerala, Dario Gros, Gaj Slivnik, Grega Stare, Andraž Vovk, Miha Rezar, Miha Jekler, Aleksander Jurašek, Aljoša Štraus ter Matic Pretnar. Cilji pred sezono tako niso bili visoki, saj je ob tolikšnem številu novih igralcev bil prvi cilj uigravanje ekipe, ter priprava igralcev za prihodnje sezone. Na dvanajstih tekmah smo tako zbrali štiri zmage, dva remija ter šest porazov.

FBC Thunder

* z leve proti desni – zadnja vrsta: Aleksander Jurašek, Andraž Vovk, David Mirc, Jure Noč, Miha Brudar, Klemen Mirc, Miha Jekler, Sebastjan Mulej, Jaka Jerala; spredaj: Dario Gros, Jure Jensterle, Jernej Rozman, Matic Pretnar, Miha Rezar

Sezona 2012/13 – elitna liga

Ekipo so pred začetkom sezone okrepili nekateri povratniki v klub (Z. Andrić, Martin Ambrožič), ter še nekateri drugi igralci iz ekipe ŠD Zelenci, ki v tej sezoni ni nastopala v državnem prvenstvu. Cilj je bil uvrstitev v končnico, torej med najboljše štiri ekipe. Sezono smo otvorili z zmago proti ekipi Polycoma, na drugi tekmi pa smo proti žirovcem na gostovanju osvojili točko. V naslednjih tekmah je ekipa kljub porazom proti favoriziranim ekipam Olimpije, Insporta in Borovnice delovala dobro. V tem obdobju so se na žalost začela prva trenja znotraj ekipe, zato so nekateri igralci sredi sezone prenehali z nastopanjem za Thunder. Zaradi vsega naštetega tudi ekipa ni bila več konkurenčna in je do konca sezone zabeležila samo še eno zmago, ter doživela nekaj visokih porazov.

Do dokončnega razkola v ekipi je prišlo na občnem zboru takoj po koncu sezone, klub pa je zapustila več kot polovica igralcev. Nekateri so zaključili z igranjem floorballa, precej pa jih je prestopilo v druge ekipe. Nov predsednik društva je postal Klemen Mirc.

Sezona 2011/12 – 10. obletnica obstoja, prvaki 1. SFL!

Vodenje kluba je pred novo sezono prevzel Bojan Klavžar in kot v prejšnji sezoni smo razmišljali samo o uvrstitvi v končnico. Ekipa je bila sestavljena iz izkušenih igralcev, trenersko delo pa je prevzel Damir Bakonić. Kot se je kasneje izkazalo je bila to zmagovalna kombinacija, saj je Thunder rušil vse pred sabo. Liga je bila razdeljena na vzhod in zahod, v slednji skupini pa smo redni del končali brez poraza in z gol razliko 157:18.

V četrtfinalu končnice smo s skupnim rezultatom 10:3 odpravilo ekipo Jaws, v polfinalu samo bili po dveh zmagah boljši od druge ekipa Borovncie in od tako željene ekstra lige nas je ločla samo še ena tekma. Nasprotnik je bil ekipa Insport mladi, na finalno tekmo pa smo odpotovali dokaj oslabljeni, saj smo imeli na razpolago samo osem igralcev ter vratarja. Vse to nas ni ustavilo in po težki ampak zasluženi zmagi smo se le veselili uvrstitve v ekstra ligo.

11-12

* z leve proti desni – zadnja vrsta: Jaka Kokalj, Jernej Rozman, Aljaž Božič, Jure Noč, Miha Ambrožič, Miha Brudar, Klemen Mirc, David Mirc; spredaj: Jure Jensterle, Sebastijan Smodiš.

Sezona 2010/11

Cilj druge sezone pod vodstvom Mihe Ambrožiča je bil samo en – uvrstitev v elitno slovensko floorball ligo. Ekipa je redni del sezone končala na drugem mestu in se v dveh tekmah za uvrstitev v končnico pomerila z ekipo Borovnice. Na žalost so bili nasprotniki na obeh tekmah boljši in si zasluženo izborili obstanek v eliti, moštvo Thunderja pa je moralo vsaj še za eno sezono preložiti sanje o ekstra ligi.

Sezona 2009/10 – ponovna oživitev dejavnosti

Vodenje kluba je prevzel Miha Ambrožič, ekipo pa so po večini sestavljali mladi igralci.

09-10

*Z leve proti desni.. zgoraj: Jure Noč, Jure Šuštar, Rok Kalan, Luka Kosmač, Tilen Koranter, Miha Ambrožič; spodaj: Grega Kepic, Luka Sprinčnik, Rok More, Jaka Kokalj, Sebastijan Smodiš, Miha Lipovec.

Sezona 2007/08 – mirovanje

V tej sezoni FBC Thunder ni nastopal v državnem prvenstvu.

Sezona 2006/07

Med poletnim premorom v klubu nismo stali križem rok in smo k sodelovanju uspeli prepričati še štiri slovenske reprezentante. Matej Poljanšek, Denis Bakonič in Rok Brun so nastopili na svetovnem prvenstvu skupine B na Švedskem, medtem ko je Mitja Lakota nekdanji član slovenske reprezentance. Glede na postavo in sposobnosti ekipe in novih članov, bi ekipa morala ustvariti željen rezultat, to pa je bil naslov državnega prvaka in nastop na kvalifikacijah Pokala evropskih klubskih prvakov.

Prvič v klubski zgodovini je na prvenstvu do 19 let nastopila tudi ekipa našega kluba. Pričakovali smo borbo za eno izmed prvih štirih mest, kar pa bi bilo več, bi bilo nemajhno presenečenje. Med ostale cilje klub je sodilo reševanje naše finančne situacije na dolgi rok. Prav zato smo se dogovarjali z nekaj potencialnimi sponzorji. Največja predsezonska težava je še naprej ostal najem termina v jeseniških telovadnica in tudi v tem primeru je potrebno najti dolgoročno rešitev.

06-07

*z leve proti desni – zadnja vrsta: Grega Kepic, Miha Bajt, Marko Čufer; srednja vrsta: Matija Pšenica, Tilen Koranter, Jure Šuštar, Aleš Kramar, Mirza Kateran, ?; sprednja vrsta: Miha Sprinčnik, Tamara Medja, Simon Gluhar, Arnel Hafizović, Nejc Žemva, Rok More, Jure Noč.

Po zaključeni prejšnji sezoni se je od aktivnega igranja floorballa poslovil dolgoletni igralec ŠD Zelenci in FBC Thunder Uroš Bučar. V postavi za to sezono prav tako ni bili Josipa Lujića in Davida Nemečka. Mitja Sotlar se je odločil popolnoma posvetiti karieri hokejista, občasno pa je bil pogrešan tudi Miha Kosmač, ki je nastopil službo serviserja in pomočnika trenerja ženske A reprezentance pri Smučarski zvezi Slovenije.

ODHODI: Uroš Bučar, Josip Lujić, David Nemeček, Mitja Sotlar, Miha Kosmač

PRIHODI: Rok Brun, Matej Poljanšek, Denis Bakonič, Mitja Lakota, Mirza Mulalić, Jure Noč

Sezona 2005/06

Sezona se je pričela z nekaj pretresi in menjavo vodstva kluba. Ekipi sta v osnovi ostali enaki, podobni kot v prejšnji sezoni pa so ostali tudi cilji obeh ekip. Po uspešnem nastopu na turnirju Slovak Open smo si za popolnoma realen cilj v DP veliki floorball postavili nastop v finalu DP, potihem pa smo računali tudi na naslov prvaka. Ekipa v malem floorballu se je kadrovsko okrepila z nekaj igralci iz prve ekipe in je v tekmovanjih računala na uvrstitev med prva štiri moštva. Žačeli smo tudi z vadbo ekipe U19, ki pa se je tekom sezone šele formirala, nekateri igralci pa so že nastopili za ekipo v malem floorballu. Krstni nastop ekipe U19 je bil planiran za sezono 2006/07.

Med prednostne naloge novega vodstva za to sezono je sodil nakup ograde in reorganizacija ter ureditev samega kluba. Po sezoni je bila planiran izvedba turnirja, podobnega, kot je bil predstavitveni turnir v hali Podmežakla, le da to pot v organizaciji FBC Thunder in po možnosti z mednarodno udeležbo.

ODHODI: Tomaž Nadižar, Denis Bakonič

PRIHODI: Milan Zrnić, David Nemeček, Rok More, Mirza Kateran, Nejc Žemva, Dejan Lazar

V REPREZENTANCI:

Članska reprezentanca

  • 4 Nation turnir v Debrecenu (HUN) – 6 članov
  • 4 Nation turnir v Ljubljani (SLO) – 7 članov
  • Svetovno prvenstvo Švedska – 5 članov
U19 reprezentanca
  • SloOpen – 2 člana

Sezona 2004/05

Pred to sezono smo si zadali še en velik cilj. V društvo smo želeli vključiti čim večje število aktivnih in rekreativnih igralcev floorballa. Prvi korak v tej smeri je bila priključitev ekipe za nastope v DP v malem floorballu. Gre za jeseniške študente, ki so svojevrstno izvedbo floorballa igrali že nekaj sezon, v tej pa so pokazali veliko željo po napredovanju. Nekaj igralcev si je že po nekaj treningih zagotovilo nastop v “veliki” ekipi. Cilj ekipe, nastopati čim bolj in pridobivati izkušnje, je bilo izpolnjen. Fantje so osvojili končno 6. mesto v DP. V ekipi državnih prvakov večjih sprememb ni bilo. Pridružil se je Milan Zrnić, a odigral malo tekem. Odšel je Primož Berden. Želja in cilj kluba je bil osvojiti eno od prvih treh mest v prvem delu DP, kar nam je nenazadnje tudi uspelo. Ostaja pa grenak priokus neuspeha, saj smo bili mnenja, da smo naslov izgubili zaradi razvlečenosti tekmovanj in padca forme v ključnih tekmah polfinala.

Nastop ekipe SlovakOpen 05 je bil eden izmed vrhuncev sezone, saj smo v konkurenci 48 kvalitetnih klubov iz dežel floorballa, kot so Češka, Finska, Švica in Švedska, osvojili končno 16.-24. mesto, kar je bil rezultat nad pričakovanji.

DOSEŽKI:

DP veliki floorball – 3. mesto

SlovakOpen 05 – 16.-24. mesto

DP mali floorball – 6. mesto

REPREZENTANCA

Članska reprezentanca ni bila aktivna.

Reprezentanca U19 – 1 član na širšem spisku selektorja

Sezona 2003/04 – državni prvaki!

Pred sezono se je ekipi pridružilo lepo število novih igralcev, ki so prišli iz ekipe ŠD Zelenci. Pojavljali so se dvomi o kvaliteti naštega kolektiva, saj na posameznih nastopih res nismo pokazali tistega, česar smo bili sodeč po imeni sposobni. V končnicah pa smo še vedno imeli nekaj športne sreče, ki jo za uspeh nedvomno potrebuješ. Nastopali smo tudi v MFL. Sicer spremenljivo, a končen rezultat je bil vseeno soliden. Čeprav smo na začetku sezone potiho upali in si za cilj zadali osvojitev naslov DP, se s tem nismo pretirano obremenjevali in morda prav zato tudi uspeli v svojih stremenjih. FBC Thunder je prvič v svoji zgodovini osvojil naslov državnega prvaka. Posnetek odločilnega zadetka si lahko pogledate na povezavi.

Za zaključek fenomenalne sezone smo si omislili še nastop na Odprtem prvenstvu Italije v Padovi. Dokazali smo, da se lahko enakovredno kosamo z ekipami naših zahodnih sosedov, za ekipe iz Švice in Latvije pa smo bili težak zalogaj.

DOSEŽKI:

DP veliki floorball – 1. mesto

MFL – 5. mesto

Italian Floorball Open – 3. mesto

REPREZENTANCA

Članska reprezentanca – 7 članov na SP B skupine v Švici

Sezona 2002/03 – prva sezona v uradnih tekmovanjih

Naš prvi nastop v naši prvi sezoni je bil katastrofalen. Igrati proti igralcem, katerim si bil še v prejšnji sezoni soigralec je lahko vrhunski motiv, a očitno je, da smo v želji po dokazovanju pregoreli. V nadaljevanju sezone smo igralci ujeli pravi ritem in se do konca prvenstva prebili na željeno četrto mesto. Še bolje nam je šlo v Pokalnem tekmovanju, kjer smo po dobri igri ob zaključku sezone uspeli osvojiti prvo lovoriko. Za eno gol smo bili prekratki in osvojili bi naslov pokalnega zmagovalca za tekočo sezono. V dogovoru s klubom je nekaj najboljših igralcev kluba nastopalo tudi v MFL in DP veliki floorball za ekipo ŠD Zelenci. Fantje so v moštvu konkurenta v državnem prvenstvu v malem floorballu igrali vidno vlogo in zbirali izkušnje za naš naslednji projket – nastop v velikem floorballu in mednarodni ligi.

DOSEŽKI:

DP mali floorball – 4. mesto

Pokal Slovenije – 2. mesto

MFL (Zelenci) – 6. mesto

DP veliki floorball (Zelenci) – 3. mesto

REPREZENTANCA

Članska reprezentanca – 3 člani (prijateljski turnirji Madžarska, Grimma)

Sezona 2001/02 – ustanovitev kluba

V maju 2002 se je zgodil usodni sestanek dela ustanovitvenih članov novega društva, ki je nastalo le nekaj dni kasneje. Temelji društva so bili postavljeni, ko je večina bodočih članov še vedno uspešno nastopala za drugi jeseniški floorball klub FBK Jesenice, vendar je po koncu sezone v tej ekipi prišlo do nepreklicnega in sporazumnega razhoda. Deveterica tedanjih članov je nato pripravila vse potrebno za registracijo novega športnega društva – Floorball kluba FBC Thunder Jesenice.

Ustanovitveni člani FBC Thunder so: Tomaž Nadižar, Mitja Sotlar, Branko Štros, Gašper Rebolj, Marko Čufer, Matej Žmuc, Darko Varek, Sebastjan Smolej in Damir Džafić.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scroll To Top