Domov / Novice / ZAČENJA SE BOJ ZA ELITO

ZAČENJA SE BOJ ZA ELITO

Poletja je konec (čeprav bi lahko trdili, da se niti še začelo ni), a slabo vreme in dolgo čakanje na novo sezono floorballa bosta hitro pozabljena, saj so prve tekme že pred vrati. Igralci Thunderja se bomo sicer še malo načakali, saj bomo prvo tekmo odigrali šele 27. septembra, ko se odpravljamo v goste k drugi ekipi Olimpije.

Ekipa Thunderja je med poletjem doživela nekaj sprememb, vseeno pa jedro ekipe ostaja isto kot lani. Trenersko/igralsko funkcijo bo zopet opravljal David Mirc, pridružilo pa se mu bo še trinajst igralcev in dva vratarja. Ekipo so zapustili Dario Gros, Jaka Jerala in Grega Stare, novi člani moštva pa so Rok Kalan, Uroš Franc, Aljoša Čamdžić ter Denis Bakonić. Pri slednjem gre za dobro poznano ime slovenskega floorballa, verjetno pa je nekdanji slovenski reprezentant bolj v spominu ostal malo starejši generaciji igralcev.

Ostali trije igralci so nekdanji hokejisti, Rok pa ima tudi že precej izkušenj s floorballom, saj je v preteklosti že nosil dres Thunderja, prav tako pa je igral za ekipo Zelencev.

V začetku lanske sezone se je ekipa še precej lovila, saj je kar nekaj igralcev prvič igralo tekme državnega prvenstva. Leto dni kasneje je napredek očiten in ti igralci bodo letos zelo pomemben del ekipe.  Vratarski del ekipe ostaja nespremenjen, nasprotnikove žogice bosta še naprej lovila Matic Pretnar in Jure Jensterle.

Letos si želimo boljšega uvoda v sezono, saj bo zaradi ligaškega sistema tekmovanja pomembna prav vsaka točka, še sploh, ker so na zvezi še bolj ”zaprli” elito in po novem tja potuje samo zmagovalec 1. SFL. V našem klubu smo že nekaj časa zagovorniki razširitve elitne lige na osem ekip, saj bo drugače vrh ekip preozek in razvoj tega športa preveč omejen na določena središča.

Vse to pa ni izgovor, saj bomo letos napadali prvo mesto v 1. SFL in s tem uvrstitev v elito. Seveda imajo podobne ambicije še pri nekaterih drugih ekipah, zato pričakujemo napeto prvenstvo vse do zadnjega kroga. Klišejski ”naj zmaga najboljši” bo tudi tokrat nedvomno obveljal.

Domače tekme bomo tudi letos igrali v OŠ Prežihovega Voranca Jesenice, standardni termin pa je sobota ob 15.00. Natančen razpored si lahko ogledati na naši spletni strani. Prvo domačo tekmo bomo  odigrali šele konec oktobra, saj bomo letos končno lahko zaigrali na novem parketu, nove bolj ravne površine pa se verjetno veselimo že prav vsi.

Poleg igralskih sprememb smo poleti modernizirali tudi naš logotip, prav tako pa bomo v prihajajoči sezoni nastopili v novih dresih v črnobeli kombinaciji.

Več pozornosti bomo letos namenili tudi multimedijskim vsebinam, s katerimi bomo skušali približati klub in šport tudi mlajši generaciji otrok.  Poleg fotografskega zapisa tekem si želimo tudi več video vsebin tekem.

Ekipa za sezono 2014/15

Vratarja: Matic Pretnar, Jure Jensterle

Branilci: Sebastjan Mulej, Denis Bakonić, Miha Brudar, Rok More

Napadalci: Andraž Vovk, Uroš Franc, Jure Noč. Rok Kalan, David Mirc Miha Rezar, Miha Jekler, Aleksander Jurašek, Aljoša Čamdžić, Klemen Mirc

 

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scroll To Top