Domov / Novice / THUNDER GRE V ELITO!

THUNDER GRE V ELITO!

 

Tokratna tekma je bila še posebej pomembna, saj smo v derbiju kroga gostili drugouvrščeno ekipo lige, ki bi nam edina še lahko preprečila pot v elito. Na koncu se je zopet vse izšlo po naših načrtih, saj smo z dvanajsto zaporedno zmago že novi člani elitne lige za sezono 2015/16.

Kot je nekako že v navadi, smo zopet povedli v praktično prvem napadu na tekmi. Svoj prvi gol v letošnji sezoni je po podaji Aljoše Čamdžića dosegel Andraž Vovk, ki je v prvem napadu nadomestil odsotnega Davida Mirca. Zgodnje vodstvo nas je tokrat uspavalo, saj smo naslednjih deset minut odigrali slabo. Gostujoča ekipa je z napadalno igro prihajala do priložnosti, mi pa smo igrali vse preveč povlečeno nazaj. Rezultat tega sta bila dva dosežena gola Galaksa in vodstvo se je hitro spremenilo v zaostanek. Nato smo se le zbrali in začeli igrati vse boljše. Najprej se je pred golom lepo znašel Uroš Franc, za vodstvo pa je s strelom od daleč poskrbel Rok More. Vodstvo smo zadržali do konca tretjine, kar nam je pred nadaljevanjem dalo nekaj psihološke prednosti.

Drugi del igre smo odigrali precej bolje in zasluženo prišli do precej visokega vodstva. Aljoša Čamdžić je z nepopustljivostjo najprej odvzel žogico nasprotnemu branilcu, nato pa po samostojni akciji matiral vratarja. Vodstvo je nato v 30. minuti povišal še Jure Noč in vse je kazalo, da smo na dobri poti do nove zmage. Ampak le minuto kasneje je še tretji gol za svojo ekipo dosegel Sergej Rovtar in še enkrat več se je pokazalo, da bo potrebno odigrati do konca brez popuščanja. Pred koncem drugega dela je gol dosegel še Klemen Mirc in znova smo šli na odmor z lepo prednostjo.

Začetek tretje tretjine je bil katastrofalen, saj smo po napakah v obrambi ekipi Galaksa dovolili, da so se nam približali le na gol zaostanka. Odgovor ekipe pa je bil silovit. Hitro smo se zbrali in do konca tekme zadeli še trikrat. Še enkrat več so zadeli Rok More, Uroš Franc ter Klemen Mirc in tekma je bila tako odločena. Lahko smo se veselili nove zmage ter uvrstitve v elitno ligo, kjer bo Thunder zaigral prvič po sezoni 2012/13. Prvenstva sicer še ni konec, saj nas čakata še dve gostovanji, na obeh pa si želimo novih zmag.

clanek

 

FBC THUNDER ENOS JESENICE  9 : 5  FBK GALAKS
(3:2, 3:1, 3:2)

1:0 Andraž Vovk (Aljoša Čamdžić) 1′
1:1 Sergej Rovtar (Gašpre Urh) 4′
1:2 Sergej Rovtar 13′
2:2 Uroš Franc 15′
3:2 Rok More (Miha Brudar) 18′
4:2 Aljoša Čamdžić 22′
5:2 Jure Noč 30′
5:3 Sergej Rovtar (Anže Berginc) 31′
6:3 Klemen Mirc (Aljoša Čamdžić) 36′
6:4 Gašper Urh (Matija Rihtaršič) 45′
6:5 Sergej Rovtar (Anže Rovtar) 46′
7:5 Rok More (Klemen Mirc) 50′ PP
8:5 Uroš Franc (Rok Kalan) 58′
9:5 Klemen Mirc (Sebastjan Mulej) 58′

 

Osnovna šola Prežihov Voranc Jesenice, 21. 2. 2015 ob 15:00

Sodnika: Zorman, Vehovec

Izključitve: Thunder 2 min, Galaks 2 min

Ekipa Thunderja: Matic Pretnar, Jan Šolar, Sebastjan Mulej, Miha Rezar, Aljoša Čamdžić, Miha Brudar, Denis Bakonić, Uroš Franc, Klemen Mirc, Rok More, Rok Kalan, Andraž Vovk, Jure Noč

 

 

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scroll To Top