Domov / Novice / ŠE TRETJIČ ZAPORED USPEŠNI NA GOSTOVANJU

ŠE TRETJIČ ZAPORED USPEŠNI NA GOSTOVANJU

 

Po dveh uvodnih zmagah, nas je čakalo še eno gostovanju, tokrat pri ekipi Insport mladi. Najtežja izmed treh odigranih tekem letošnje sezone je postregla z napeto igro, na koncu pa smo vseeno zasluženo osvojili novi dve točki, ter s tem trenutno prvo mesto na lestvici 1.SFL.

 

Začetek tekme je bil previden z obeh strani, smo pa počasi prevzemali pobudo in postajali vse bolj nevarni za vrata domačega vratarja. Nekaj nezbranosti v napadu je bilo dovolj, da je rezultat ostal nespremenjen do 13. minute, ko je lepo zadel Jure Noč. Na žalost so že v naslednjem napadu domači izenačili, tako da je bilo potrebno znova v lov za vodstvom. Do konca tretjine nam je to uspelo, gola sta zabila David Mirc in Sebastjan Mulej, na prvi odmor pa smo tako odšli z lepim vodstvom dveh golov.

Tekma se je nadaljevala v podobnem ritmu, naša rahla terenska premoč in organizirano (ter učinkovito) branjenje domačih. Četrti gol na tekmi v mrežo Insporta je padel v v 26. minuti, zopet pa je bil natančen David Mirc. Le malo za tem je prišlo do poškodbe našega branilca, Sebastjana Muleja, ki je moral zapustiti tekmo, ter oditi na pregled v zdravstveni dom. Na srečo z njim ni bilo kaj hujšega, vseeno pa smo do konca tekme ostali samo z dvema branilcema. V tem obdobju smo igrali dokaj zmedeno, ter dopustili domačinom dva zadetka, ki sta tekmo zopet naredila zanimivo.

V zadnjem delu tekme so domačini skušali doseči gol za izenačenje, kar pa jim na koncu ni uspelo. Svoj tretji gol na tekmi je s slalomom med igralci Insporta dosegel David Mirc, tekmo pa smo nato uspešno odpeljali do končne zmage.

Uvod v letošnjo sezono je tako odličen, tri zmage na gostovanjih, ampak sezona je še dolga, tiste najtežje tekme pa še sledijo. Na srečo so v naši domači dvorani končno zamenjali dotrajan parket, zato bomo le lahko pričeli s treningi na velikem igrišču. Počasi, a vztrajno napredujemo, bo pa potrebno še precej izboljšati zbranost v napadu, saj zapravimo vse preveč priložnosti, kar se nam zna še maščevati.

Čez dva tedna bomo v domači dvorani prekrižali palice z ekipo Borovnica B, seveda pa za nas šteje le zmaga in novi dve točki.

 

 

FBK Insport mladi 3 : 5 FBC Thunder Enos Jesenice

(1:3, 2:1, 0:1)

0:1 Jure Noč 13′
1:1 Tevž Bohinc 14′
1:2 David Mirc (Miha Brudar) 18′
1:3 Sebastjan Mulej 19′
1:4 David Mirc (Miha Jekler) 26′
2:4 Gašper Triler (Anže Križaj) 30′
3:4 Anže Habjan (Gašper Triler) 35′
3:5 David Mirc 49′

 

Športna dvorana Poden Škofja Loka, 11.10.2014 ob 18.00

Sodnika:

Izključitve: Insport mladi 2min, Thunder 4 min

Ekipa Thunderja: Matic Pretnar, Andraž Vovk, Sebastjan Mulej, David Mirc, Miha Rezar, Miha Jekler, Aljoša Čamdžić, Miha Brudar, Jure Noč, Denis Bakonić, Uroš Franc, Klemen Mirc

 

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scroll To Top