Domov / Novice / Uncategorized / PREGLED SEZONE 14/15

PREGLED SEZONE 14/15

 

Že letošnji uvod v sezono je nakazal, da bo ekipa Thunderja vseeno pokazala precej več kot leto poprej. V sezoni 13/14 smo ekipo praktično sestavili na novo, z veliko novinci v ekipi pa smo težko konkurirali njboljšim ekipam 1.SFL. Po enem letu nabiranja izkušenj so bili letošnji cilj precej višji in na koncu se je izkazalo, da smo imeli kar prav.

Pred sezono je prišlo do nekaterih sprememb, saj nas je nekaj igralcev zapustilo, a smo se po drugi strani tudi zelo okrepili. Pridružili so se nam Denis Bakonić, Aljoša Čamdžić, Uroš Franc, Rok Kalan in Jan Šolar.

Denis je star maček floorballa, v preteklosti pa je že igral za naš klub in z njim osvojil tudi naslov državnega prvaka, prav tako pa je nastopal za državno reprezentanco. S svojimi izkušnjami se je takoj vklopil v klub in močno okrepil naše branilske vrste.

Aljoša Čamdžić, ki se je v preteklosti ukvarjal s hokej, prav tko ni imel nobenih težav z novim športom in je bil že v svoji krstni sezoni drugi strelec ekipe.

Uroš Franc je še en bivši hokejist, ekipi Thunderja pa se je na treningih pridružil že v drugem delu sezone 13/14. Vseeno je šele letos prvič oblekel naš dres in se izkazal za dobro okrepitev.

Jan Šolar se nam je pridružil malo v oktobru, saj smo ob Maticu Pretnarju potrebovali še enega vratarja. Jan ni imel prav nobenih izkušenj z branjenjem, zaradi dobrega pristopa na treningih pa je hitro napredoval in tudi branil na nekaj letošnjih tekmah.

Rok Kalan je v pretekosti že igral za naš klub, letos pa je odigral pet tekem.

1956737_10203940974097465_2138084106817795778_o

 

V prvem napadu je letos prišlo do dveh sprememb. Bratoma Mirc se je zelo uspešno pridružil še Aljoša Čamdžič, ta napadalna trojka pa je na koncu zabila kar 81 golov. Prvi branilski par sta sestavljala Denis Bakonić in Sebastjan Mulej, edina v ekipi, ki sta odigrala vseh štirinajst tekem.

Z drugim napadom je bilo zopet malo več problemov, saj zaradi stalnih menjav v napadu, ki so bile posledice odsotnosti ter poškodb, ni bil tako uigran kot prvi napad. Drugi branilski par sta sestavljala Rok More in Miha Brudar, napadalna trojka pa je bila praktično iz tekme v tekmo drugačna. Vseeno so tudi Miha Rezar, Miha Jekler, Andraž Vovk, Jure Noč, Uroš Franc, Aleksander Jurašek in Rok Kalan veliki prispevali k ekipnemu uspehu, dosegli pa so tudi kar lepo število zadetkov.

Večino tekem letos je v vratih začel Matic Pretnar, ki je skupaj z novincem Janom Šolarjem tudi prispeval k temu, da smo bili ekipa z najmanj prejetimi zadetki v ligi.

1

 

NA KRATKO O STATISTIKI

V 1.SFL je bilo med septembrom in marcem odiganih 56 tekem, na katerih je bilo doseženih 611 golov, oziroma skoraj 11 na tekmo.

Odigrali smo štirinajst tekem in zabeležili trinajst zmag ter en poraz. Dosegli smo 125 golov oz. 8,9 na tekmo, prejeli pa smo jih 44 oz. 3,1 na tekmo.

Na tekmah smo enajstkrat povedli, trikrat pa smo se znašli v zaostanku. Odigrali smo 42 tretjin, od tega smo jih dobili 30, neodločenih je bilo 8, izgubili pa smo 4.

Prvi strelec lige in naše ekipe je bil  z 67 doseženimi točkami (36G+31A) znova David Mirc, med prvimi štirimi strelci lige pa najdemo še dva člana našega prvega napada, Aljošo Čamdžića in Klemena Mirca.

Med strelce se je vpisalo trinajst naših igralcev.

 

THUNDER POČASI A VZTRAJNO RASTE

Poleg osvojene 1.SFL je sigurno največji uspeh kluba to, da smo začeli delati na prihodnosti kluba. Že v preteklosti so se večkrat pojavljale želje po ustanovitvi mladinskega pogona, letos pa smo to tudi uresničili s Thunder šolo floorballa. V njej se kali trinajst nadebudnih igralcev, prav vsi pa so bili navdušeni nad treningi in igro floorballa na splošno. Že za prihajajočo sezono si želimo prijaviti tudi prvo mlado selekcijo (U13) za uradno temovanje pod okriljem zveze, ter razširiti Thunder šolo floorballa še na mlajše selekcije.

CAM01143

Junija 2014 smo po enoletnem premoru znova organizirali Thunder Cup in to se je izkazalo za super odločitev. Turnir je potekal v okviru prireditve Dnevi športa Jesenice, ki ga organizira Zavod za šport Jesenice, nanj pa se je prijavilo skoraj 100 igralcev. Glavni namen turnirja je razširti popularnost tega športa na Jesenicah in bližnji okolici. Tudi letos se želimo organizirati (še boljši) turnir, pogovori o organizaciji že potekajo, več pa bo znanega v prihodnjih tednih.

Po uspešni sezoni 1.SFL se seveda porajajo vprašanja kako naprej. S prvim mestom smo si zagotovili napredovanje v elitno ligo, ki prinaša mnogo novih izzivov, tako iz športnega kot iz organizacijskega vidika. V prihodnjih mesecih si bomo prizadevali še dodatno okrepiti ekipo z novimi igralci, saj je nivo floorballa v eliti na precej višji ravni kot v 1.SFL. Poleg tega se bodo tudi poletne priprave letos začele že mnogo prej, saj je fizično dobro pripravljena ekipa osnova za vsak morebiten uspeh.

Naš cilj v prihodnjih sezonah je tako postani stalni član elitne lige, ter se v roku dveh let boriti za uvrstitev v končnico.

Poleg tega je cilj še povečanje razpoznavnosti kluba in športa na Jesenicah, zato bo več energije usmerjene v samo promocijo. Že letošnji uspeh v 1.SFL je bil medijsko kar odmeven, saj smo poleg objav v lokalnem časopisu, dobili še prostor na radiu Triglav, na uradnih straneh občine Jesenice , ter prejeli osebno čestitko jeseniškega župana, za kar se mu tudi zahvaljujemo.

 

Za konec se seveda spodobi da omenimo še vse tiste, ki so sploh omogočili delovanje kluba ter poskrbeli za nemoteno izvedbo tekmovanja.

Zahvala vsem igralcem in članom upravnega odbora kluba, še posebej Petru Mircu, ki nam je ogromno pomagal pri organizaciji kluba, ter Davidu Mircu, ki je poleg vodenja prvega moštva letos vodil tudi Thunder šolo floorballa.

Naši sponzorji so nam tudi letos priskočili na pomoč. Generalni sponzor ENOS Energetika nam je šel letos še posebej na roke, saj so nam poleg sponzorskega prispevka priskrbeli še nove drese. Tudi ostali sponzorji: Integral Jesenice, Gradnje Krašovec, Conditus, Zlatarsto Mohorić ter Floorballshop.si so nam s svojimi prispevki olajšali sezono.

Zahvala gre tudi zaposlenim na OŠ Prežihovega Voranca, OŠ Toneta Čufarja ter OŠ Koroška Bela, vsem navijačem, ki ste nas prišli vzpodbujat na tekme, Maruši Rezar, ki je uspešno vihtela pisalo po zapisniških listih, ter seveda tudi vsem ostalim (Maša Ahačič, Luka Luštek..). Če smo koga pozabili omeniti, se seveda opravičujemo in upamo, da nam boste kljub temu tudi v prihodnje radi priskočili na pomoč.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scroll To Top