Domov / Novice / KLJUB PORAZU Z DVIGNJENO GLAVO V NASLEDNJE TEKME

KLJUB PORAZU Z DVIGNJENO GLAVO V NASLEDNJE TEKME

25.9.2016 1. kolo 1. ŽSFL ML

LADY ZONE BOROVNICA  :  FBC THUNDER Ženske

13 : 3 ( 4 : 1 , 3 : 1 , 6 : 1 )

Postava FBC Thunder Enos Jesenice:

31# Špela Globočnik (G), 10# Katja Mrak (C), 17# Nataša Pagon, 11# Nadja Kosič, 8# Mirjam Rupnik, 3# Patricija Usnik, 9# Katjuša Rozman

 

Strelke za FBC Thunder Enos Jesenice:

9” Katjuša Rozman (Nataša Pagon)

24” avtogol

42” Nadja Kosić (Nataša Pagon)

 

KLJUB PORAZU Z DVIGNJENO GLAVO V NASLEDNJE TEKME

Punce so odločno in borbeno začele prvo tretjino proti državnim prvakinjam iz Borovnice. Do prvega gola vseeno ni bilo treba dolga čakai, saj so domače igralke povedle v četrti minuti. Prejeti gol punc ni zmedel, še bolj odločno so se postavile na igrišču in nasprotnicam niso dopustila razvoja igre. V tem delu prve tretjine je bila tekma dokaj izenačena, kar potrjujeo tudi zadetek za v 9 minuti. Prvi gol v zgodovini ženskega floorballa na Jesenicah je dosegla Katjuša Rozman in s tem rezultat izenačila na 1 : 1.

V 11 minuti so Borovničanke z igralko več v polju povišale rezultat na 2 : 1. Po prejetem golu je sledil padec koncentracije v obrambi kar so domačinke izkoristile in dosegle še dva gola in prvo tretjino zaključile z vodstom 4:1

Drugo tretjino so domačinke začele odločno in dosegle še dva gola in povišale na 6 : 1. Punce so se zbrale in dobra postavitev tako v obrambi kot v napadu je pri domačinkah povzročila zmedo in po odličnem strelu v 24 minuti Katjuše Rozman so žogico preusmerile v lastno mrežo. Do konca 2 tretjine je bila igra izenačena do 29 minute, nato pa je zopet nastopila slaba igra v obrambi in nov gol domačink. V začetku zadnje tretjine se je poškodovala kapetanka Katja Mrak (zvit gleženj) kar so domačinke glede na daljšo klop dobro izkoristile in do konca tekme dosegle še 6 golov. Punce so kljub utrujenosti in samo petim igralkami v 42 minuti po podaji Nataše Pagon dosegle še 3 gol. Strelka je bila na krstni tekmi v floorball-u Nadja Kosič.

V golu je blestela Špela Globočnik, ki je je ubranila kar nekaj nevarnih strelov domačink. V 40 minuti je ubranila kazenski strel, ki je bil dosojen po prekršku v vratarjevem prostoru.

Tekmo sta sodila Davor Matijaševič in Aleš Kržič. Oba sta mednarodna sodnika in sojenje je bilo na visokem nivoju. Kljub trdi igri na meji prekrškov sta sodila odlično kar dokazujejo samo tri izključitve na tekmi.

Puncam lahko rečemo samo…KAPO DOL…..za odlično prikazano igro

Sam rezultat ne pove vsega, tekma pa je bila odlična učna iz katere bomo skušali potegniti čim več koristnega. Predvsem bo potrebno popraviti igro v obrambi, saj je prevečkrat prišlo do padca koncentracije, kar so odlične igralke Borovnice znale izkoristiti.

Ekipi LADY ZONE Borovnica čestitamo za zmago, naša dekleta pa že nestrpno pričakujejo naslednjo tekmo.

 

20160925_152608

 

 

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scroll To Top