Domov / Novice / DOBRA ZADNJA TRETJINA JE BILA DOVOLJ

DOBRA ZADNJA TRETJINA JE BILA DOVOLJ

Težka, a zaslužena zmaga, tako bi lahko na kratko povzeli tekmo proti ekipi Galaksa.

Po odličnem začetku sezone in s prvim mestom na lestvici 1. SFL smo se v Železnike odpravili po novi dve točki in ju na koncu tudi dobili. Tekme proti Galaksu so v zadnjem obdobju vedno polne takih in drugačnih pripetljajev in tudi današnja ni bila izjema. Lani smo točko v gosteh proti Galaksu izvlekli v zadnji minuti srečanja, tudi tokrat pa se je srečanje odločilo v drugi polovici zadnje tretjine.

Že takoj od začetka tekme smo prevzeli pobudo ter si priigrali nekaj zrelih priložnosti, ampak domači vratar in slaba realizacija sta nam preprečila vodstvo. Galaks je pametno zgostil prostor pred svojimi vrati in s t. i. ”preskok” igro skušal presenetiti našo obrambo. V prvem delu igre tako nismo uspeli zadeti in na odmor smo odšli z začetnih 0 : 0.

Nadaljevanje tekme se ni odvijalo po naših željah, saj je domači igralec z natančnim strelom v oddaljen vratarjev kot poskrbel za vodstvo Galaksa. Po vodstvu so se domači še bolj skoncentrirali na obrambo in nam učinkovito preprečevali izvedbo akcij. V tem obdobju tekme smo kar nekoliko padli v sami igri, saj je bilo preveč poizkusov na silo, kar pa ni prineslo nobenega rezultata.

Pred zadnjo tretjino smo se dogovorili za rahlo spremembo taktike, si takoj na začetku priigrali nekaj solidnih priložnosti, a gol je bil še vedno kot zaklet. Nato pa je prišla 50. minuta in končno gol Klemena Mirca za izenačenje. Po doseženem golu je isti igralec naredil napako in sledila je izključitev ter priložnost za domače, da ob igri z igralcem več ponovno povedejo. Ne le, da jim to ni uspelo, v zadnjih sekundah igre z igralcem manj smo po prodoru Davida Mirca in golu Roka Moreta celo povedli.

Ob našem vodstvu so morali domači igralci seveda zaigrati bolj napadalno, zato smo do konca tekme videli še štiri gole. Najprej je (znova ob igralcu manj na parketu!) Aljoša Ćamdžić še povišal naše vodstvo, a tekma še ni bila odločena. Galaks je še dvakrat znižal rezultat,  a vseeno smo se na koncu veselili nove zmage. V nadaljevanju sezono bomo sedaj kar petkrat zapored gostitelji, cilj pa je osvojitev novih desetih točk. Naš prvi nasprotnik v nizu domačih tekem bo letos še nepremagana ekipa Jawsov iz Ljubljane.

 

FBK GALAKS 3 : 4 FBC THUNDER ENOS JESENICE
(0:0, 1:0, 2:4)

1:0 Anže Rovtar (Gregor Lavtar) 22′
1:1 Klemen Mirc (David Mirc) 50′
1:2 Rok More (David Mirc) 52′ SH
1:3 Aljoša Čamdžić (David Mirc) 53′ SH
2:3 Sergej Rovtar (Nejc Thaler) 58′
2:4 Aljoša Čamdžić (David Mirc) 58′
3:4 Klemen Novak 59′

 

Športna dvorana Železniki, 16. 11. 2014, ob 12;00

Sodnika: Zorman, Vehovec

Izključitve: Galaks 2 min, Thunder 4min

Ekipa Thunderja: Matic Pretnar, Sebastjan Mulej, David Mirc, Miha Rezar, Miha Jekler, Aljoša Čamdžić, Miha Brudar, Jure Noč, Denis Bakonić, Uroš Franc, Klemen Mirc, Rok More, Andraž Vovk

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scroll To Top